Onze wijngaard

Wijngaarden zijn steeds meer in aantal en grootte aanwezig in ons eigen Nederland .Door veredeling en kruising van nieuwe druivenrassen in samenhang met een sterke productiebeperking is het ook in Nederland mogelijk druiven te telen en hiervan een goede wijn te produceren.

Zo ook bij Wijngaard de Oosthoek, gelegen dicht bij landgoed Slangenburg, aan de rand van natuurgebied de Heidenhoeksevloed,  het Boelekeerlspad en het Lettinkpad.

De gronden in de achterhoek blijken hierbij uitermate geschikt voor de druiventeelt, en de productie van Zelhemse kwaliteitswijnen.

Op 0,35 ha ijzeroer houdende zandgrond worden op  natuurvriendelijke wijze van de druiven van 4 druivenrassen onze wijnen gemaakt. In 2003 zijn de eerste stokken aangepland van het ras Johanniter. In de jaren erna is de wijngaard uitgebreid met de rassen Solaris en Pinotin.

In de jaren 2007 en 2008 is de wijngaard verder vergroot voor de productie van meer rode wijn, en voor de productievergroting van onze witte wijnen, en is het ras Cabernet Noir ( VB-91-26-4) aangeplant voor meer diversiteit en aanbod in de komende jaren.

De witte en rode wijnen van deze wijngaard zijn de afgelopen jaren in binnen en buitenland bekroond met bronzen, zilveren en gouden medailles. Ze zijn verkrijgbaar in flessen van 0,25 en 0,75 liter, maar ook in cadeauverpakkingen of wijnpakketten.